dijous, 17 de maig del 2018

El mercat de la imatge fotogràfica




Fa pocs dies que s'ha acabat una nova edició d'UtopiaPhotoMarket. De nou diversos fotògrafs ens han mostrat la seva obra per donar-se a conèixer, i perquè tinguem l'oportunitat d'adquirir-la directament sense intermediaris. 
S'ha de tindre en compte que una de les principals característiques de la fotografia, amb excepcions, és la seva capacitat de ser reproduïda fàcilment. Això fa que els seus preus siguin generalment més modestos que els de la seva cosina-germana la pintura. Excepte aquells autors que poden arribar a entrar en els circuits del mercat de l'art, on el valor econòmic es regeix per altres normes, el fotògraf ha de ser conscient de la seva condició. Amb això no vull desmerèixer la fotografia, ans el contrari, s'ha de considerar com una opció a l'hora de comprar o col·leccionar, ja que també és un objecte d'interès i de desig. Jo crec que, si la fotografia ha estat desprestigiada en diferents àmbits ha estat per ignorància i falta de cultura, ja que en altres sí que ha estat més valorada.
La fotografia s'ha de deixar d'entendre com objecte amb cap o poc valor, i s'ha de reconèixer com el que és, un mitjà de comunicació i expressió de caràcter visual que transportat al llibre, a la pantalla o al paper pot arribar a tindre un interès especial o, fins i tot, excepcional. 
Tothom, amb més o menys habilitat, fa fotos, escriu o dibuixa, però no per això serà fotògraf, escriptor o pintor. En un mitjà tan tècnic com la fotografia, fins i tot és possible que obtinguem una imatge interessant per casualitat. També és evident que ens dominen modes i tendències que després queden en no res.  És difícil dir on són els límits en que la foto esdevé una obra d'art o adquireix un valor especial, però esta clar que hi són. Sempre queda aquella obra, fruit del saber i el treball constant, que perdura al llarg del temps, i aquell veritable talent que no caduca mai. 

Festivals, mercats i exposicions són un camí per difondre la fotografia contemporània.

Severine Sajous ens exposa el seu interessant projecte "Jungleye"- “Wish we weren´t here”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada