dijous, 8 de febrer del 2018

L'exposició: Flower of Scotland



En altres ocasions he fet comentaris d'exposicions que he anat a visitar. Aquest cop us presentaré una que començarà avui a Barcelona, concretament a VisualKorner (C/ Balmes 354). Hi podreu veure algunes de les fotos que vaig fer en un viatge a Escòcia a l'any 2006. Es titula "Flower of Scotland", com el himne d'aquesta gran nació.

No hi ha dubte que Escòcia és un lloc amb un caràcter peculiar. El seu lema nacional, "Nemo me impune lacessit" (es pot traduir com a "Ningú no em provoca amb impunitat") així ens ho manifesta.

La seva cultura i tradicions, els seus paisatges i la seva gent han transcendit més allà de les seves fronteres. Qui no coneix el golf, el whisky, els estampats de quadres escocesos, en Sherlock Holmes i el monstre del llac Ness.  Els seus nombrosos i famosos escriptors, com Walter Scott, Louis Stevenson, Arthur Conan Doyle i Robert Burns, aquest entorn els ha donat motiu d'inspiració.

Indrets, tan idíl·lics com misteriosos, fan les delícies del fotògraf.  Castells centenaris, llacs de somni, platges salvatges, muntanyes abruptes, prats i boscos frondosos conformen el paisatge d'aquesta terra. No és estrany que s'hi hagin originat nombroses històries, mites i llegendes. Aquesta nació de contrastos no ens pot deixar mai indiferents.

Les fotografies es van captar amb una càmera Pentax 67II i dues òptiques, un angular de 55mm i el normal de 90mm. Es va utilitzar pel·lícula Kodak Tmax 100. Els positivats els he realitzat jo mateix en el meu laboratori fotogràfic.

Us animo a visitar-la!. La podeu veure fins al 9 de Març, però no espereu al darrer moment, perquè ja sabem el que a tots ha passat...que ja s'ha acabat.



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada