dimecres, 27 de desembre del 2017

Temps de cultura de Barcelona II

A l'entrada anterior d'aquest blog es feia una reflexió sobre la importància de gaudir de l'oferta cultural a Barcelona. En aquesta segona part farem un breu repàs per algunes de les exposicions que actualment podem visitar a la ciutat. Com que és tracta d'un blog on el que es pretén és parlar i veure fotografia, ho farè amb imatges...
A Caixafòrum cal visitar la gran exposició monogràfica d'Andy Warhol. Hi podem fer un exhaustiu repàs dels diversos episodis creatius pels que va passar l'artista.


Per fer una mirada a la seva obra us recomano apuntar-vos a una de les visites guiades. Segons Warhol: "L'obra no és una cosa que només fa l'artista, sinó que depèn de com l'exploti qui la contempla"
En Warhol el treball manual es mecanitza, i això té molt a veure amb l'art de la fotografia.

Warhol té una empremta molt característica que fa que reconeixem fàcilment l'autoria en les seves obres. En aquesta ocasió em va semblar interessant captar aquest personatge...potser, un gangter, un cowboy, un "Cocodrilo dandy" o, simplement, un espectador més!.

Al Centre de la imatge de la Virreina es pot fer un recorregut per Sant Adrià del Besòs. Entre 1999 i 2007 es fotografia el barri per  mostrar-ne  la seva transformació.
 

Des del meu punt de vista, l'exposició de la Virreina pot merèixer la visita de qui està interessat en veure un testimoni del que és aquest barri. Unes imatges tècnicament correctes però que, a nivell fotogràfic, no em van aportar cap "emoció".

A la Fundació Tàpies trobem, fins el 14 de Gener, el treball documental de Sunan Meiselas. Aquesta fotoreportera es caracteritza per la implicació que té amb els seus projectes. Aixó es nota amb una gran qualitat final del seu treball. Quina gràcia! La foto del catàleg em recordà un autoretrat que em vaig fer cap els anys 90 en unes pràctiques d'il·luminació.
 

L'exposició de la galeria Valid Foto ja l'havia comentat en una altra entrada al blog, però us la recordo perquè no us la perdeu. Hi ha molt a prendre dels diferents punts de vista dels diversos fotògrafs. 

Finalment una interessant exposició: "Total Records" a Foto Colectania. Música i Fotografia passegen agafadetes de la mà. Personalment desconeixia la quantitat de fotògrafs de prestigi que han participat en l'elaboració de portades de disc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada