diumenge, 24 de desembre del 2017

Temps de Cultura a Barcelona I


Cal espolsar-se la mandra de sobre i trobar temps per fer Cultura!. Tot sovint sentim dir que l'oferta cultural és massa cara i que hauria d'estar més a l'abast de tothom. És cert, cal que la Cultura sigui promocionada i subvencionada de forma adequada. Però. així i tot, no valen excuses, quasi sempre podem trobar opcions que s'adaptin a les nostra butxaca, preferències, i temps disponible.
Sovint busco estones per dedicar a la meva afició que és la fotografia, però també hi ha activitats com: conferències, cinema, teatre, lectura, música, entre altres, que ens aporten experiència i coneixement.
A Barcelona s'està fent una tasca important de promoure la cultura a través del seus 52 Centres Cívics. Són espais propers i oberts a tothom. Hi pots fer cursos i tallers de tota mena. Sempre en podem trobar un que s'adapti als nostres interessos. Entre aquestes activitats organitzades, he tingut ocasió de gaudir de diverses  visites a diferents barris que conformen la ciutat. Ens aporten, "in situ", coneixements d'història, urbanisme, arquitectura  i tradicions, que són especialment  interessants per als  barcelonins.
En aquestes sortides, en que un fa de turista en la pròpia ciutat, és difícil concentrar-se en fer fotos com voldríem. Un es centre en les explicacions del guia i seguix el grup com un ramat.  Però sempre hi ha aquell moment en que podem caçar alguna imatge interessant. Us en mostro algunes de les darreres visites.
Abans d'entrar la Ciutadella i fer un repàs d'història, tinc temps per fer una foto a les figures que coronen l'Arc de Triomf . Aquest monument va ser senyal de benvinguda al recinte firal de l'Exposició Universal del 1888. 

Passejo pels elegants jardins de Joan Maragall a Montjuïc després d'haver vist els de Celestí Barallat.

Vista posterior del Palau Nacional. Va ser construït entre el 1926 i el 1929 per a l'Exposició Internacional de Barcelona de 1929. Des del 1934 allotja el Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Des d'aquesta situació a la plaça Pla de Palau, el 10 de Novembre de 1839, es va realizar la primera fotografía (un daguerrotip) a Espanya.

A la "Barcelona salada" fem una passejada per l'icònic barri de la Barceloneta.

Edificis emblemàtics del Eixample barceloní amb la seva arquitectura modernista.


Aquesta escala pertnay a un dels edificis de la dreta de l'Eixample, on  van viure i treballar importants  empresaris  del sector tèxtil, tan important a Catalunya.

Encara queden solars al Poblenou per recordar el seu passat industrial.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada