dijous, 21 de setembre del 2017

Foto actualitat a Catalunya - The vote in Catalonia


La fotografia té que estar present quan hi ha fets excepcionals. Cada imatge és una finestra que s'obre al món i és important donar-les a conèixer a través del mitjans que disposem.
El peu de foto, si és el cas, ha de millorar el que ja descriu la imatge. Ens ha de dir alguna cosa més. Un comentari per les fotos que us mostro pot ser:
 "Quan un Estat, fa ús partidari del poder, la força, la informació, la llei, i  es nega sistemàticament a dialogar, no pot crear més que conflicte i enfrontament. Els nacionalismes exacerbats, els radicalismes religiosos, marcar diferències per motius de llengua, raça, o sexe, a tot arreu, no són més que font de problemes socials. Segur que no és fàcil! Però ens calen sistemes de poder que siguin socialment justos i governants que siguin capaços de porta-ho a terme. Cal que tinguin mires àmplies, escoltin, respectin i no ignorin les veus de tota la gent, siguin majoria o minoria. Un dirigent no pot caure en la mentida, l'engany i l'abús d'autoritat per preservar-se en el poder. Emparats amb una dubtable "justa democràcia" s'atrinxeren en discursos i idees  partidistes que no ens aporten solucions. Com més concentrat està el poder més injustícies es generen".
No sé si és cert o no, però he sentit que hi ha una dita que s'atribueix a Albert Einstein quan argumentava sobre si l'Univers és o no infinit: "El que si sé, és que si hi ha alguna cosa infinita és l'estupidesa humana". Cal respecte i llibertat!
El dilema és redueix a "ser o no ser". Això passava ahir a Catalunya...











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada