dilluns, 5 de juny del 2017

Paisatges de Catalunya IV - Estany d'Ivars i Vilasana


Al Pla d'Urgell hi tribem un espai natural situat entre el poble d' Ivars i el de Vila-sana. Es tracta d'un estany de 156 Ha. producte de l'acumulació d'aigües provinents del Canal d'Urgell que va ser construït el 1861. Si bé en el 1951 va desaparèixer degut a projectes de sanejament, en la dècada del 90 es va començar amb la seva recuperació. Avui dia consisteix un marc esplèndid per estar a prop de la Natura i gaudir de la nostra afició fotogràfica.
En la meva darrera visita, ara farà un parell de setmanes, vaig fer la caminada acompanyat per l'OMD-M5 MarkII, el Zuiko Pro 40-150 2,8 i el multiplicador Zuiko MC14. Per fer fotografia de fauna i, en concret, d'ocells seria interessant treballar amb focals més llargues i des de un "hide", en lloc de fer-ho passejant pels camins que voregen l'estany. Però així i tot amb aquest equipament i paciència ja podem aconseguir bons resultats.
Hi ara, una comparativa!. En una anterior visita l'any 2013 anava equipat amb la Hasselblad 501CM, els Zeiss de 55 f4 i 80 f2,8 mm. En funció del material que portava estava condicionat a una altre manera de mirar. Ni millor ni pitjor!, cada fotògraf o un mateix, depenent del moment, pot trobar diverses formes d'afrontar un tema. En aquest cas va ser amb Blanc i Negre.






 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada