dijous, 18 de maig del 2017

Paisatges de Catalunya II - Sant Pere de Casserres



Ens traslladem a Osona, en concret al Monestir benedictí de Sant Pere de Casserres. Aquest conjunt monumental és un important exemple de l'arquitectura romànica a Catalunya. Hi podem gaudir d'esplèndides vistes del riu Ter, el pantà de Sau i fer-nos idea de com era la vida monàstica del s. XI.
Segons diu la llegenda, el fill dels vescomtes d’Osona, tres dies després de néixer, va parlar. Va dir que només viuria trenta dies i que, un cop mort, el seu cos seria dipositat en una arqueta i carregat en una mula. Aquest animal caminaria lliurament fins  els indrets on s'haurien de construir nous monestirs dedicats a Sant Pere. Ara ens toca a nosaltres parlar amb imatges i deixar testimoni del nostre entorn.
Un consell, és millor anar-hi un dia feiner ja que imagino que els festius hi pot haver concentració de visitants. Hi ha una zona d'aparcament per a vehicles i amb una passejada de 15 minuts arribem al monestir.
A nivell fotogràfic vaig poder fer un petit reportatge com a record de la visita, alguna panoràmica i, per les condicions de llum del moment, algunes combinacions de vàries imatges amb HDR.


Ja des de Tavèrnoles podem admirar l'embasament.


Riu Ter en panorama.

Camí al Monestir

Vegetació a la vora del riu.

Vista general del curs del Ter.


Arribada al monestir.

A l'exterior, una prova de combinar tres fotos amb HDR

L'absis queda sobre el penyasegat.

Tombes antropomòrfiques amb vistes.

No deixeu de visitar l'interior, on ens recrea la vida monàstica.
Al claustre, l'elevat rang dinàmic de l'escena fa que m'hagi de decidir, en aquest cas, per prioritzar les llums.
  
Vista en contrapicat des del claustre.

De tornada vaig fer  de nou vàries fotos a mà alçada, per combinar-les amb HDR  utilitzant el pluging  Adobe Cámera RAW.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada