diumenge, 21 de maig del 2017

Fotografia nocturna al Montsec


El més habitual és utilitzar la llum diürna per fotografiar però, és convenient no oblidar que hi ha altres possibilitats. En la meva darrera excursió fotogràfica, seguint un horari atípic, en lloc de sortir a primera hora del matí, vaig optar per fer-ho a la tarda. Primer visitant primer l'estany d'Ivars i finalment, al matí següent, el Congost de Mont-rebei (ho comentaré en pròximes entrades al blog). La intenció però, era apropar-me a un lloc adequat on poder captar la llum de la nit.

A les portes del Pirineu hi ha la Serra del Montsec. Un emplaçament on, estudis científics ha corroborat condicions meteorològiques de baixa pluviometria, humitat moderada, alt percentatge de nits serenes, així com la baixa contaminació lumínica, que el fan idoni per a l'observació del cel nocturn.

La fotografia nocturna requereix una bona dosi de planificació prèvia i, el cert és que, en aquest cas, vaig improvisar bastant. Sempre és convenient conèixer les localitzacions on col·locarem el trípode i el seu entorn. Portar un llum frontal i una llanterna és indispensable. Per la nit les dificultats es multipliquen.

En aquesta ocasió vaig utilitzar un equip Nikon. Un cos D750 amb dos objectius el 24-70 2,8 G ED i especialment un antic 35mm AIS molt lluminós, f1.4.

Les fotos estan realitzades des de que es va fer negra nit fins la sortida de la lluna.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada