dilluns, 28 de març del 2016

Un dia al Port de Barcelona

Un dia festiu! Vaig al Port a fer un passeig amb la família. Quan veus la quantitat de gent que fa fotografies en cada instant, penso tot sovint en les dissertacions filosòfiques que fan alguns autors sobre la "Postfotografia". De vegades em pregunto si paga la pena prendre noves imatges i si és veritat allò que "està tot fet". El que és cert és que ho passo bé prenent fotos i per a mi això és una raó més que suficient.
En aquest cas vaig tornar a agafar la Olympus OMD 5 MarkII amb el 12-40 2,8. Aquesta petita càmera és una delícia.







dijous, 24 de març del 2016

Memòries de llum i temps de foscor


Des de l'any 95 i fins al 2002 vaig visitar diverses vegades els pobles de Belchite i Mora d’Ebre. Volia captar el testimoni  d’un passat de rellevant importància històrica  com és la guerra civil espanyola i convidar a l’espectador a  reflexionar sobre el  què és la guerra i quins són els esdeveniments polítics i socials relacionats amb ella. En aquests dos indrets hi queden les runes que són  mut  testimoni de la confrontació. Ens deixen el record de l’horror d'aquests fets.  Un cop més el poble és víctima d’unes decisions polítiques i uns esdeveniments bèl·lics que tot sovint són aliens a la seva voluntat.
Les fotos estan preses amb una Pentax 67II i una Linoff 10x12.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

dilluns, 21 de març del 2016

Santa Maria del Pi

Després de tindre abandonat el meu blog per uns dies us mostro unes imatges de Barcelona preses des del campanar de Santa Maria del Pi. Per sort feia un dia excepcional!. Vaig optar pel format panoràmic en diferents versions ja que el paisatge s'ho mereixia.
En altres ciutats quan arribem a un punt elevat solem veure un conjunt de teulades, a Barcelona, el que veiem són terrats, zona neuràlgica on també hi fan vida els veïns i veïnes de la ciutat.