dimarts, 4 d’octubre del 2016

"Arqui-textures I"



La fotografia arquitectònica té habitualment la funció de descriure les construccions i espais creats per l'home i per a l'home. És una modalitat fotogràfica recurrent des dels inicis de la fotografia. En aquells moments les característiques dels materials sensibles feien necessàries llarges exposicions, el paisatge i, en concret el paisatge urbà, era un tema idoni. La foto d'arquitectura acostuma a ser un tipus de treball molt tècnic. Els professionals requereixen generalment complir certes normes específiques basades en uns cànons estètics determinats, i han de ser fidels a colors, perspectives, etc, però els aficionats ens podem permetre concessions, i donar-hi un punt de vista més personal.
Fa poc vaig poder visitar l'Hotel Vela, uns dels edificis emblemàtics de la ciutat de Barcelona. Va ser l'ocasió per afegir unes fotos més a les que he anat fent des que es va iniciar la seva construcció. Fins ara, tan sols he tingut oportunitat de captar exteriors, i crec que falta complementar-ho amb altres formes d'encarar el tema, com per exemple interiors i detalls de  l'edifici. He intentat anar construint un reportatge que mostri el caràcter de l'Hotel i reveli la seva relació amb la ciutat.





  


 

La primera foto està feta el Juny del 2008 en plena construcció de l'edifici, vaig usar una Hasselblad 501. La darrera és d'aquest mes de Setembre amb la meva petita Olympus OMD-M5 MarkII. Era imposible abarcar la totalitat de l'edifici pel que vaig haver de fer quatre fotos i editar-les com una sola. El resultat és una imatge TIFF de més de 66 MB que permet una mida d'ampliació considerable amb bona qualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada